Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп има намерение да обжалва решението

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп има намерение да обжалва решението
Коментари Харесай

Тръмп обжалва датата на процеса срещу него

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп има желание да обжалва решението за насрочване на 4 март 2024 г . за начална дата на правосъдния развой против него, съобщи " Ройтерс ".

Той не даде повече детайлности за това по какъв начин и по кое време ще бъде обжалвана датата и назова делото политически стимулирано.

" Ще апелирам ", съобщи Тръмп в обява на своята обществена платформа Truth social.

В типичния си жанр обаче атакува остро специфичния прокурор Джак Смит, под чийто контрол се организираше следствието, както и други лица, участващи в процеса.
 Процесът против Тръмп стартира на 4 март 2024 година
Процесът против Тръмп стартира на 4 март 2024 година

Натоварен правосъден график за някогашния президент

Обезумелият Джак Смит и неговият екип от бандити, които бяха хванати да отиват към Белия дом тъкмо преди обвиняването против 45-ия президент на Съединените щати. Те не работят по този лов на вещици съвсем 3 години, само че взеха решение с цел да ударят по средата на акцията му политическия конкурент на Джо Байдън против него. Намеса в изборите! Днес предубеденият, мразещ Тръмп арбитър ми даде единствено два месеца удължение, тъкмо каквото корумпираното ни държавно управление искаше, СУПЕР ВТОРНИК. ЩЕ ОБЖАЛВАМ!

Припомняме, че американският арбитър Таня Чъткан нощес дефинира 4 март 2024 година за начална дата на процеса - едно от четирите наказателни преследвания , пред които е изправен някогашният президент.

Делото е за опита му да анулира провалянето си на изборите през 2020 година

Няма законово съображение да бъде обжалвано решението за насрочване на делото преди да е произнесена присъда, считат обаче правни специалисти.

В същото време, Тръмп води акция за президент и е любимец измежду репубиканците. 
 Доналд Тръмп трансформира арестантската си фотография в Джорджия в 7.1 млн. $
Доналд Тръмп трансформира арестантската си фотография в Джорджия в 7.1 млн. $

Кампанията твърди, че е събрала близо 20 милиона $ през последните три седмици

Адвокатите на Тръмп упорстваха за дата на процеса през април 2026 година, много след президентските избори през ноември 2024 година, потвърждавайки, че им би трябвало време, с цел да прегледат 12,8 милиона страници доказателства, събрани от държавното управление.

Но Чуткан сподели, че не им е належащо толкоз доста време. " Предложената от отбраната дата април 2026 година надалеч надвишава нужното ", сподели тя.

Процесът против Тръмп би трябвало да стартира един ден преди " супер вторника ", когато повече от дузина американски щати ще проведат своите първоначални избори за претендент за президент на Републиканската партия.

Освен това той би трябвало да се яви пред съда в Ню Йорк на 25 март по обвинявания в укриване на скрито заплащане на порнозвезда.

Трети развой е плануван за 20 май 2024 година по федерални обвинявания във Флорида, в които се твърди, че Тръмп нелегално е задържал секретни документи, откакто е напуснал Белия дом и се е опитал да попречи на правораздаването.

Все още не е избрана дата за разглеждане на четвъртото наказателно дело в Джорджия. Прокурорът на окръг Фултън Фани Уилис изиска дело на 4 март, само че решението на Чуткан значи, че графикът евентуално ще се измести.

Тръмп не участва на чуването в понеделник. Преди това той е нападнал Чуткан, казвайки без доказателства, че тя е предубедена към него. Чуткан предизвести, че Тръмп би трябвало да спре да разгласява онлайн провокаторски изказвания за очевидци или други, забъркани в тази ситуация.

Тръмп разказа и четирите наказателни преследвания против като политически стимулирани опити да му попречат да се върне на власт.

Той се е признал за почтен по три от тези каузи и би трябвало да пледира в съда в Джорджия на 6 септември по четвъртото дело, съгласно правосъдна документи, издадена в понеделник. Този случай също произтича от напъните му да анулира провалянето си през 2020 година

Във Вашингтон юристите на Тръмп споделят, че им би трябвало време, с цел да сортират доказателствата на държавното управление.

Прокурорите споделят, че огромна част от доказателствата се състоят от обществени материали, като изказвания на Тръмп и записи на Конгреса.

Те споделиха в понеделник, че са предали множеството от доказателствата по делото, което възлиза общо на към 12,8 милиона страници.

Чуткан сподели, че правният екип на Тръмп към този момент би трябвало да е почнал добре. " Адвокатът на господин Тръмп е знаел, че това следва от известно време ", сподели тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР